fbpx

Nyheter

Landslaget / 9 juni 2018

Två på två för ligalandslaget

Det svenska ligalandslaget för herrar har nu två vinster på lika många matcher. Detta sedan man mosade Polen, 30–20 (16–7) på lördagskvällen.

• • •

Återigen lade Sverige grunden till segern med en mycket fin första halvlek. Försvarsspelet var vattentätt, Leo Larsson spelade bra i mål och omställningarna väldigt rappa.
– Försvarsspelet är riktigt, riktigt bra och kontringsspelet på det. Det är detta som är svensk handboll och har varit det i flera generationer nu, det är något vi ska fortsätta bygga på, säger Dennis Sandberg, förbundskapten, om den första halvleken.
Efter Polens 1–1-mål sprang Sverige fullständigt sönder värdnationen via framförallt rappa kontringar och de blågula ledde med hela 9–1 innan Polen kom tillbaka i målprotokollet.
Den blixtrande inledningen skulle dock Polen inte hämta sig ifrån. Fint skytte från Sävehofs William Bogojevic och snabba fötter från Christopher Hedberg, IFK Skövde, låg bakom de flesta av målen i den första halvleken som Sverige gick till ledning ifrån med 16–7.
Precis som i matchen mot Norge började utvisningarna dyka upp i andra halvlek, hos båda lagen. Polen fick ett rött kort på slutsignal i första halvlek efter ett frikast i ansiktet på Christopher Hedberg och ett även i slutet av andra.
– Det påminde lite om Norge-matchen men på ett annat sätt. Killarna visar en jäkla ambition i andra men kämpar kanske lite för mycket, om man säger så. Vi pratade om att det inte skulle bli som mot Norge och då tog vi i lite för mycket och sprang bort oss några gånger istället för att andas och ta det lugnt. Men det må ju vara hänt en sån här match, menar Sandberg.
Någon fara för seger var det såklart ändå aldrig för ett svenskt ligalandslag som går för tredje raka segern när man möter Ungern klockan 16.00 på söndag.
– Då vill vi såklart sy ihop det till två bra halvlekar. Men överlag kan man inte vara annat än nöjd, det här är ändå killar som aldrig spelat ihop innan och gör det så bra. Arbetsinsatsen ska man verkligen prisa den här gången.
Emil Frend Öfors var i spel igen efter sin skada mot Norge, medan Felix Claar vilade.
– Han har en liten svullnad runt knäet så vi ville inte chansa med honom. Han rehabar nu och vi hoppas såklart på spel mot Ungern.
Sverige–Polen 30–20 (16–7)
Mål, Sverige: Christopher Hedberg 7, Jonas Samuelsson 6, William Bogojevic 5, Anton Lindskog 3, Hampus Henningsson 2, Alfred Jönsson 2, Linus Persson 2, Jonathan Carlsbogård 1, Alfred Ehn 1, Emil Frend Öfors 1.
Polen: Maciej Majdzinski 4, Jan Czuwara 3, Adrian Kondratiuk 3, Dawid Dawydzik 2, Mateusz Goralski 2, Mateusz Wrobel 1, Przemyslaw Mrozowicz 1, Maciej Pilitikowski 1, Arkadiusz Ossowski 1, Lukasz Rogulski 1, Karol Siwak 1, Lukasz Rogulski 1.
Text: Marcus Löfström