fbpx

Nyheter

Landslaget / 12 januari 2017

XL-BYGG och svensk handboll stärker samarbetet

XL-BYGG kommer även de kommande fyra åren vara med och forma svensk handboll. Det nya avtalet innebär, förutom satsningarna kring handbollslandslagen, att företaget även går in som ny partner till landets elitdomare.

• • •

XL-BYGG har fått rutin på att arbeta med såväl grovjobbare som finlirare inom svensk handboll. Inför damernas EM i Kroatien/Ungern 2014 gick byggkedjan in som branschexklusiv partner till Svenska Handbollslandslaget AB, ett samarbete som har fallit väl ut för båda parter.

Förutom under det mästerskapet, där Sverige tog brons, har XL-BYGG bland annat prytt de svenska matchkläderna under VM i Qatar (herrar) och Danmark 2015 (damer), EM i Polen (herrar) och Sverige (damer) 2016 samt under de två lyckade OS-kvalen i våras. I morgon börjar VM i Frankrike för de svenska herrarna, återigen med XL-BYGG på tröjorna och byxorna.


XL-byggs reklamfilm där damlandslagets spelare hjälper Anders Öfvergård att bygga handbollsmål till ungdomar.

Ett nytt fyra årsavtal är nu påskrivet och samarbetet med svensk handboll intensifieras än mer. Förutom att verka runt handbollslandslagen blir XL-BYGG ny partner till elitdomarna i Handbollsligan och SHE.

– Vi har nu arbetat med handbollens rättigheter i två år och är väldigt nöjda. Vi på XL-BYGG gillar handbollens värderingar och deras förmåga att bygga lag i världsklass var en av anledningarna till att vi blev partners från första början. På liknande sätt bygger vi inom XL-BYGG starka lag med våra kunder och samarbetspartners och det hjälper oss att skapa stabila och långsiktiga relationer, säger Erik Öhlin, marknadschef på XL-BYGG.

– Det känns mycket tillfredsställande att XL-BYGG nu väljer att knyta sig till handbollen än mer långsiktigt. Extra roligt är det också att de går in som ny partner till våra elitdomare. Vi har under de första två åren i vårt partnerskap träffat mycket av deras personal, kunder och leverantörer i samband med landskamper och mästerskap och vi känner att det finns ett stort engagemang i alla deras led, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.