NYHETER
Landslaget /

Låt handbollslandslaget bära din dröm under EM 2020

Stora idrottsmästerskap föder drömmar, skapar minnen och sammansluter hela Sverige. Snart är det dags för EM i handboll som spelas i Sverige. I premiären möter Sverige Schweiz och då kommer landslaget att spela med en specialtröja där fansens drömmar är tryckta i tyget. Svenska fans har nu en möjlighet att skicka in sin specifika dröm – de bästa trycks på tröjan.
Dam /

Carin Strömberg svensk lagkapten i VM

Nu är det klart vem som blir lagkapten för Sverige i VM i Japan som inleds om drygt två veckor. Förbundskaptenen Henrik Signells val är mittnian Carin Strömberg i skadade försvarsklippan Sabina Jacobsens frånvaro.

EM 2020 /

Handbolls-EM reser klimatsmart med SJ

Handbolls-EM 2020 och SJ har kommit överens om ett samarbete som har fokus på klimatsmarta transporter. Förutom att transportera spelare mellan exempelvis Göteborg och Malmö kommer SJ även att erbjuda det officiella EM-tåget mellan spelorterna i Sverige till alla fans som vill ta sig smidigt och klimatsmart till Göteborg för att se Sveriges inledande gruppspel.
U-landslag /

U17-damerna samlas igen efter EM-silvret

Efter mästerskapsdebuten i somras som gav en finalplats har Patriks Svarvéns landslag siktet inställt på U18-VM i Kina nästa år. Nästa del i förberedelserna är Scandiberico Tournament i Norge om drygt tre veckor och den truppen är nu uttagen.
Herr /

Sverige tog revansch på Island

Sverige tog en efterlängtad seger i Karlskrona mot Island efter fredagens förlust i Kristianstad. Segersiffrorna skrevs 35–31 efter bland annat sju mål av Kim Ekdahl Du Rietz och Albin Lagergren. – Vi bestämde oss i andra halvlek att ta ett försprång och stänga matchen, kommenterade Andreas Palicka efter slutsignal.
U-landslag /

U17-herrarna obesegrade i Scandiberico

Det svenska U17-landslaget avslutade Scandiberico Tournament i Landskrona med flaggan i topp. Norge besegrades under söndagen med hela 35–20 (14–11) efter ännu ett bländande blågult anfallsspel. – Helhetsmässigt är jag jättenöjd med de här dagarna, sa Tomas Axnér en stund efter matchen.
Herr /

Matchguide: Sverige–Island

Island drog det längsta strået i fredagens landskamp i Kristianstad, nu har Sveriges herrar chans till revansch i årets sista match. Klockan 16.00 är det avkast i Brinova Arena i Karlskrona – här är förutsättningarna inför matchen.
U-landslag /

Imponerande U17-seger mot Spanien

Igår blev det en komfortabel 13-målsseger över Portugal. Idag var det tuffare motstånd i form av Spanien. Men Sverige visade åter upp ett frejdigt och slagkraftigt anfallsspel som knäckte gästerna. Slutsiffrorna i Scandibericos andra omgång skrevs 30–28 (14–16). – Vi stod bra bakåt i andra halvlek och visade det vi hade pratat om innan, sa förbundskapten Tomas Axnér efter slutsignal.
U-landslag /

U17-herrarna premiärvann i Scandiberico

De svenska U17-herrarna vann fredagens premiärmatch i vänskapsturneringen Scandiberico. Slutresultatet i Landskrona mot Portugal skrevs hela 42–29 till Blågult. – På det stora hela en riktigt bra insats, summerade förbundskapten Tomas Axnér kort efter slutsignal.
Herr /

Sverige föll med uddamålet mot Island

Trots ett tappert kämpande Sverige var det Island som drog det längsta strået i det första av helgens två möten mellan länderna. Slutresultatet i Kristianstad Arena skrevs 26–27 (13–11). – Vi började bra men i andra halvlek gjorde vi enkla tekniska fel och fick kontringarna emot oss, summerade en besviken Daniel Pettersson efter matchen.
Övrigt /

Fördjupat samarbete med Sparbanken Skåne

Sparbanken Skåne fördjupar sitt engagemang i svensk handboll. Banken förnyar nu sitt samarbete med Svenska Handbollslandslaget – och medverkar bland annat till utvecklingen av handboll för personer med funktionsvariationer.
Herr /

Matchguide: Sverige–Island

Herrlandslaget spelar sin första landskamp för säsongen när Island tas emot i Kristianstad Arena. 17 svenska spelare ska visa förbundskaptenen Kristján Andrésson att de vill spela EM i januari. Här är förutsättningarna inför matchen.
Herr /

”Inställningen är att vinna båda matcherna”

Mattias Zachrisson och Niclas Ekberg är inte tillgängliga – då är Daniel Petterson det mest rutinerade kortet på högersexpositionen i landslaget och drömmer om att få uppleva EM på hemmaplan i januari. – Det är ett stort mål och hade varit en stor ära, säger 27-åringen.
Herr /

”Alltid speciellt att komma till Kristianstad”

I morgon får Fredric Pettersson springa in i Kristianstad Arena igen – där han firade stora triumfer under sina år i IFK. – Det är alltid speciellt att komma till Kristianstad, framför allt för att jag har så många bra minnen därifrån, säger den svenska linjespelaren.
Dam /

Svenska VM-truppen uttagen – med Bella Gulldén

Förbundskaptenen Henrik Signell har tagit ut 18 spelare till VM i Japan i november/december. 17 av dem var med under EM-kvalsamlingen i september – den 18:e är Bella Gulldén som gör comeback i landslaget efter att ha blivit mamma i somras.
Övrigt /

Fokus på domarna i nya avtalet med Scandic

Scandic har i många år satsat på handbollen – och kommer att fortsätta att göra och med ett nytt avtal för det kommande ett och ett halvt åren. I det nya avtalet ingår bland annat en initierad satsning på yngre domare.
EM 2020 /

Första streethandbollsmålet i Sverige är invigt

Igår invigdes det första fasta streethandbollsmålet i Sverige på Husbygårdsskolan, ett initiativ som Hand The Ball står bakom och  stöds av Handbolls-EM 2020, Svenska Handbollförbundeet,  Stockholm Stad och Stockholm handbollförbund. Staffan Olsson var på plats och invigde målet.

Läs våra användarvillkor