fbpx

Nyheter

Övrigt / 1 juli 2019

Craft ny klädleverantör till handbollslandslaget

Craft blir ny klädleverantör till det svenska handbollslandslaget. Samarbetet, som innefattar herr, dam och samtliga ungdomslandslag, inleds 1 juli 2019 och sträcker sig över fyra år.

• • •

– Vi är fantastiskt glada över att få börja samarbeta med det svenska handbollslandslaget. Det är ett av våra mest folkkära och mest jämställda landslag, och det är viktigt för oss att oavsett kön så ska man få samma förutsättningar. Vi gör en jättesatsning på Teamwear och med detta samarbete får vi en perfekt plattform för att stärka varumärket Craft inom lagsport. Det känns mycket spännande att bli en del av denna nationella publiksport och medverka till att ta svensk handboll till nya höjder, säger Stefan Persson, vd på Craft
Svenska handbollslandslaget är förutom ett av världens bästa landslag även helt jämställda utanför plan där herr- och damlandslagen har samma förutsättningar. Lika antal dagar vid landslagssamlingar, samma antal ledare och likställd ekonomisk ersättning. I de senaste mästerskapen visade man sin enorma kapacitet både på herr- och-damsidan och herrarna kommer väl rustade till EM 2020 som spelas 9-26 januari nästa år. För första gången kommer tre länder att tillsammans arrangera mästerskapet: Sverige, Norge och Österrike. Det är även första gången som 24 nationer kommer att delta.
Samarbetet innefattar samtliga landslag inom herr, dam och ungdom och innebär att Craft kommer att förse spelarna med matchställ, träningskläder, underställ samt plagg för återhämtning och uppvärmning. Avtalet innefattar att Craft i samarbete med spelare och ledare tar fram en helt unik match- och träningskollektion, där matchtröjan är Crafts stryktåligaste och starkaste hittills, specifikt framtagen för att klara av de tuffa förhållanden handboll i världsklass innebär.
– För oss är det viktigt att vi får atleternas perspektiv på produkterna. Det är de som ska spela och prestera i plaggen, så deras synpunkter är oerhört viktiga i utvecklingen av den nya kollektionen, säger Daniel Högling, Product & Marketing Director på Craft.
Även från landslagets sida ser man positivt på det nya samarbetet.
– Vi är mycket glada att vara en del av Crafts framtida satsning på handboll. I våra samtal har Craft varit mycket lyhörda och vi känner i partnerskapet både en stark koppling mellan oss och en genuin uppskattning av handbollens värderingar. Att våra landslag dessutom bär ett svenskt varumärke när de representerar Sverige i världshandbollen känns extra roligt, säger Svenska Handbollslandslagets vd Stefan Lövgren.
Samarbetet mellan Craft och det svenska handbollslandslaget inleds 1 juli 2019 och sträcker sig över fyra år.
Craft har sedan tidigare flera starka samarbeten inom området Teamwear, bland annat med de europeiska handbollsklubbarna Randers och Esbjerg och även fotbollsklubbarna Dynamo Dresden, SV Darmstadt, PEC Zwolle och KAA Gent och svenska Hammarby Fotboll.