Nyheter

Övrigt / 22 oktober 2019

Fokus på domarna i nya avtalet med Scandic

Scandic har i många år satsat på handbollen – och kommer att fortsätta att göra och med ett nytt avtal för det kommande ett och ett halvt åren. I det nya avtalet ingår bland annat en initierad satsning på yngre domare.

• • •

Scandic är exklusiv boendepartner till herrarnas EM i handboll som spelas i Sverige i januari 2020 och hotellkedjans partnerskap har de senaste åren även omfattat landslagsverksamheten, USM och elitdomarna. Nu tillkommer också en satsning på framtidens domare.

– Svensk Handboll har under många år varit en strategiskt viktig partner för oss på Scandic. Vi har gemensamt utvecklat rättighetsinnehållet för att hjälpa handbollen och samtidigt spegla våra kunders förväntan på att vi gör goda insatser och fortsätter vara en positiv samhällskraft, säger Rickard Forsberg, sponsoransvarig för Scandic Hotels i Sverige.

Bland annat kommer Scandic att införa mentorsträffar för unga domare i samband med seniorlandslagens landskamper, presentera olika filminitiativ för att belysa domarens roll och stötta arbetet kring rekrytering och utbildning av unga domare.

– Att Scandic nu hjälper Svensk Handboll med olika projekt riktat mot unga domare ger oss möjligheten att intensifiera det viktiga arbetet med att rekrytera, utbilda och stödja unga individer som vill vara handbollsdomare säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.

Scandic är Nordens största hotellföretag och har ett nätverk med cirka 280 hotell och 57 000 hotellrum i sex länder.

Foto: Bildbyrån