Nyheter

Övrigt / 1 juni 2018

Handbollsupplevelse för 140 ungdomar

Handboll hjärta gemenskap är ett nystartat integrationsprojekt av Örebro SK Handboll. När Sverige möter Färöarna i Idrottshuset kommer 140 killar och tjejer från projektet att vara på plats och stötta landslaget.
– Ett utmärkt sätt att visa att handboll är för alla, säger Stefan Lövgren.

• • •

I helgen avslutar damlandslaget EM-kvalet med att möta Färöarna i Örebro. I staden har den lokala klubben Örebro SK Handboll startat ett integrationsprojekt med stöd från bland andra Svenska Handbollförbundet, Allmänna arvsfonden och Örebro kommun.
ÖSK:s projekt kallas för ”Handboll för hjärta och gemenskap”. Syftet är att skapa bättre förutsättningar och möjligheter för ungdomar i stadsdelarna Vivalla, Brickebacken, Baronbackarnao och Oxhagen att få spela handboll oavsett etniskt ursprung.
Genom att bedriva bedriva träningar och genomföra handbollsrelaterade aktiviteter vill klubben bidra med att öka den sociala gemenskapen i områdena samt öka det generella intresset för sporten i Örebro.
Hittills har över 100 barn i åldrarna 10–12 år deltagit i projektet. På sikt är målet bland annat att engagera fler föräldrar i föreningslivet och sprida handbollen till fler områden i Örebro kommun.
Initiativet har fått stor uppmärksamhet i olika medier. Andra klubbar i Sverige har dessutom kontaktat ÖSK Handboll för rådgivning i att starta liknande projekt i framtiden.
På lördag kommer deltagarna att vara på plats i Idrottshuset för att se landslaget möta Färöarna. Handbollslandslaget har delat ut 140 biljetter till integrationsprojektet för att barnen ska få chansen att uppleva en landskamp och att bli ännu mer intresserade av handboll.
– Denna typ av projekt, som ÖSK driver, ligger helt i linje med svensk handbolls värderingar och är för oss ett utmärkt sätt att visa – handboll är för alla. Det värmer extra i hjärtat när vi vet att vi kan bidra med att många av dessa ungdomar för första gången får se landslaget spela live, säger Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB.
Text: Marcus Heed