Nyheter

Övrigt / 29 november 2019

Sundström Safety ny partner till Svensk Handboll

Utöver partnerskap till de svenska landslagen och Ungdoms-SM har Sundström Safety även köpt IHF-rättigheter till damernas handbolls-VM i Japan som inleds i morgon.

– Handboll är en av Sveriges mest jämställda sporter sett till utövare och det är av yttersta vikt att de sponsorsamarbeten vi går in i uppfyller vissa krav vad gäller värderingar, jämlikhetsfrågor och samhällsengagemang. Det känner vi definitivt att handbollen gör och det är väldigt roligt att få vara en del av en av våra mest folkkära sporter, säger Ivan Sundström.

De populära landslagen i handboll är både välkända och folkliga, men det nya avtalet innebär också att Sundström Safety sponsrar framtidens stjärnor. Både på och utanför planen. I Ungdoms-SM deltar omkring 600 lag från hela Sverige varje år och cirka 2 500 handbollsmatcher för både pojkar och flickor spelas innan en segrare i åldrarna 14, 16 och 18 år har korats. I samband med finalsteget i USM kommer också ett Fair Play-pris delas ut med Sundström Safety som avsändare.

– För oss är det viktigt att aktivera våra sponsorskap och det gör vi dels i form av Fair Play-priset i USM där det lag som agerar bäst utifrån Fair Play belönas. För oss är det viktigt att man agerar föredömligt både på och utanför planen, säger Ivan Sundström.

Stefan Lövgren, vd för Svenska Handbollslandslaget AB, är nöjd över att Sundström Safety är klar som ny partner:

– Vi välkomnar Sundström Safety till ett utökat partnerskap med USM som ny rättighet. Jag är extra glad att partnerskapet resulterar i Fair Play-priset och vår gemensamma syn på värderingar kring handbollen.

Foto: Johanna Lundberg/Bildbyrån