fbpx

Svenska Handbollslandslaget AB

STYRELSE

Svenska Handbollslandslaget AB är ett till 100% ägt bolag av Svenska Handbollförbundet med kommersiellt fokus. SHLAB:s uppdrag är att säkra kommersiell framgång genom utvecklade relationer med näringslivet och metodiskt mediaarbete, baserat på hållbara värderingar och god handbollstradition. Bolaget jobbar strategiskt långsiktigt och operativt med tydliga fokusområden.

Bolagets styrelse består av ordförande Anders Nissen samt ledamöter Ebba KilmanJan Wifstrand, Henrik Johnsson, Emil Nilsson, Robert Wedberg och Stefan Lövgren (VD). Styrelsens sammansättning skall spegla bolagets uppdrag och dess kompetensområden.

ANDERS NISSEN

Anders Nissen är styrelseordförande i Svenska Handbollslandslaget AB och arbetar med sina två stora passioner, handboll och hotell. Professionellt är Anders VD och koncernchef i Pandox AB, ett av Europas största hotellfastighetsbolag.

EBBA KILMAN

Ebba Kilman var tidigare VD för Vizeum, en mediebyrå. Med ett förflutet på Google, som affärsområdeschef, brinner hon för att driva tillväxt för sina kunders affärer genom helhetslösningar inom datadriven marknadsföring.

JAN WIFSTRAND

Jan Wifstrand har en bakgrund som chefredaktör för Dagens Nyheter och Sydsvenskan. Han driver numera Rapidus, en nyhetsbyrå för näringslivet i Öresundsregionen, och arbetar som moderator.

HENRIK JOHNSSON

Henrik Johnsson arbetar som frilansande programledare och producent inom TV, radio och podd. Han har genom åren funnits med kring produktioner inom underhållning, samhälle och sport.

EMIL NILSSON

Emil Nilsson arbetar på Telia Company som chef för Region Eurasien och Cluster (Litauen, Estland och Danmark). Han driver dessutom diverse egna projekt.

 

ROBERT WEDBERG

Robert Wedberg är generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet. Som ledare har Wedberg tagit Önnereds HK till elitserien och Alingsås HK till både SM-guld och Champions League-spel.

STEFAN LÖVGREN

Stefan Lövgren arbetar som VD för Svenska Handbollslandslaget AB, och har gjort det sedan bolagets start. Sedan 2016 sitter han även med i EHFs exekutiva kommitté.