fbpx

Svenska Handbollslandslaget AB

STYRELSE

Svenska Handbollslandslaget AB är ett till 100% ägt bolag av Svenska Handbollförbundet med kommersiellt fokus. SHLAB:s uppdrag är att säkra kommersiell framgång genom utvecklade relationer med näringslivet och metodiskt mediaarbete, baserat på hållbara värderingar och god handbollstradition. Bolaget jobbar strategiskt långsiktigt och operativt med tydliga fokusområden.

Bolagets styrelse består av ordförande Ebba Kilman samt ledamöter Robert Wedberg Jan Wifstrand, Henrik Johnsson, Caroline Strindmar, Emil Nilsson, Peter Nilsson och Stefan Lövgren (VD). Styrelsens sammansättning skall spegla bolagets uppdrag och dess kompetensområden.

EBBA KILMAN

Ebba Kilman styrelseordförande för Svenska Handbollslandslaget AB och arbetar som  COO på Åhléns. Ebba har 18 års erfarenhet av marknadsföring och affärsutveckling bl.a. som global CMO på Daniel Wellington och affärsområdeschef på Google. Hon brinner för att digital transformation med hjälp av teknik, data, kreativitet och kommunikation.

ROBERT WEDBERG

Robert Wedberg är generalsekreterare för Svenska Handbollförbundet. Som ledare har Wedberg tagit Önnereds HK till elitserien och Alingsås HK till både SM-guld och Champions League-spel.

JAN WIFSTRAND

Jan Wifstrand har en bakgrund som chefredaktör för Dagens Nyheter och Sydsvenskan. Han driver numera Rapidus, en nyhetsbyrå för näringslivet i Öresundsregionen, och arbetar som moderator.

HENRIK JOHNSSON

Henrik Johnsson arbetar som frilansande programledare och producent inom TV, radio och podd. Han har genom åren funnits med kring produktioner inom underhållning, samhälle och sport.

EMIL NILSSON

Emil Nilsson har en bakgrund inom ledande positioner på bland annat Ericsson, Sandvik och Telia Company. Idag arbetar Emil med styrelseuppdrag, som rådgivare och som investerare.

 

CAROLINE STRINDMAR

Caroline Strindmar är miljövetare och har ett förflutet med hållbarhetsarbete inom den svenska besöksnäringen. Hon arbetar nu som hållbarhetschef med fokus på att utveckla vinindustrin på ett hållbart sätt.

PETER NILSSON

Peter Nilsson är mångårig VD och koncernchef för Trelleborg AB, en global industrikoncern med rötter i södra Sverige. Han är också styrelseledamot i ett antal bolag utanför Trelleborg. Peter har spelat handboll på elinivå några år innan industrikarriären tog över och har alltid följt handbollen på nära håll.

STEFAN LÖVGREN

Stefan Lövgren arbetar som VD för Svenska Handbollslandslaget AB, och har gjort det sedan bolagets start. Sedan 2016 sitter han även med i EHFs exekutiva kommitté.