fbpx

Nyheter

Partners / 26 oktober 2018

En långsiktig investering i handbollen

Handbollshjärtat har alltid funnits där och när erbjudandet om att bli en del av Handbollslandslaget kom tvekade aldrig Hans Bergqvist.
– Dels har vi samma värdegrunder, dels händer det mycket positivt inom landslagshandbollen just nu. Vi vill vara med på den resan, säger Hans, partner i Simplicity som gått från att vara medlem i affärsnätverket Framtidslandslaget till att bli partner till Handbollslandslaget.

• • •

2002 tog Sverige sitt senaste mästerska­psguld i handboll när herrarna vann EM på hemma­plan. Samma år grundades Simplicity som ägs och drivs av bröderna Hans Bergqvist och Ulf Ingemarson samt Henrik Tingstorp – ett fondbolag som har växt för varje år.
Nu har företaget 17 an­ställda  och förvaltar drygt 22 miljarder kronor i värdepappersfonder. Under 2018 har Simplicity dessutom vunnit två prestigefyllda priser baserat på resultaten de senaste fem åren och särskilt 2017. En av bolagets tre räntefonder utsågs till årets räntefond, och fondbolaget utsågs till årets bästa fondbolag inom ränteförvalting på svenska fondmarknaden.
Medan i princip alla konkurrenter sitter i Stockholm har Simplicity aktivt valt att stanna i Varberg och visat att det går att lyckas även från mindre orter.
Hans Bergqvist är själv engagerad i HK Varberg där hans tre döttrar spelar och kom i kontakt med Handbollslandsla­get i samband med OS-finalen i London 2012. Nästan omgående inleddes ett samarbete.
– Av en ren slump träffade jag Stefan Lövgren där och han presenterade tankarna kring Framtidslandslaget och det kändes rätt direkt. Ett av deras ledord är närhet och jag kände att det verkligen var så. Man kom­mer verkligen nära både landslagen och ledarna inom Svensk Handboll. Framgångsrika, men samtidigt fantastiska och enkla män­niskor, säger Bergqvist.
Första handbollsarrangemanget som Simplicity gjorde var i samband med her­rarnas EM i Danmark 2014. Företaget tog med sig 40 av sina kunder och partners till Köpenhamn, såg Sverige spela EM, hade konferens och spelade minihandboll.
– Det var helt fantastiskt att kunna förena handboll med affärer. Vi blev coachade av ”Bengan” (Bengt Johansson) och Magnus Wislander var också där och pratade med oss. Många sa att det var det bästa kundarrangemang de varit på.
Under åren har Simplicitys engagemang vuxit. Inledningsvis ingick företaget i Framtidslandslaget – ett affärsnätverk med syfte att skapa förutsättningar för framtidens landslagsspelare förenat med affärsnytta – men en uppväxling har under åren skett via större arenaexponering och reklam på förbundskaptenernas tröjor och i dag är Simplicity Partner till Svenska Handbollslandslaget AB.
– Vi utnyttjar landskamper och mästerskap så ofta vi kan och hinner till kundaktiviteter tillsammans med våra samarbetspartners och får också en möjlighet att ständigt träffa intressanta företag och inspirerade företagsledare, säger Hans vidare.
Samarbetet med Handbollslandslaget ser han fortfarande som långsiktigt.
– Det gör jag verkligen. Vi har samma värdegrunder och kan använda oss av varandra för att utvecklas och växa. Det finns mycket pos­itivt som händer inom handbollen och jag är övertygad om att det också kommer att bli ännu mer sportsliga framgångar de kommande åren.
OM SIMPLICITY 
Simplicity är ett oberoende och av Finansinspektionen auktoriserat fondbolag med kontor i Varberg. Fondbolaget förvaltar drygt 23 miljarder i framgångsrika aktie- och räntefonder och vänder sig till både privatpersoner, företag och institutionella placerare.
Text: Daniel Vandor
Bilden: Hans Bergvist utanför Simplicitys kontor i Varberg.