fbpx

Nyheter

U-landslag / 12 december 2019

Axnér och Popaja inbjudna till Wien

Svenskorna Tyra Axnér och Hanna Popaja imponerade stort i sommarens U17-EM och belönades med en plats i turneringens All star team. I och med utmärkelsen har de blivit bjudna till ett spelarläger i Wien från den 14 till 16 december.

– Det ska bli jättekul. Jag ser fram emot att träffa bra människor, säger Hanna Popaja, till vardags i Lugi HF. 

Det svenska U17-landslaget imponerade i somras och tog sig hela vägen till final i U17-EM i Slovenien. Två av nyckelspelarna i silverlaget, Hanna Popaja och Tyra Axnér, tog en plats i turneringens All star team som bästa målvakt respektive vänsternio.

Till vardags är de lagkamrater i Lugi HF och spelar regelbundet i SHE. Tillsammans med övriga All star team-spelare ska de under serieuppehållet tillbringa två dagar i Wien i EHF:s nya satsning Respect Your Talent Camp.

– Vi ska träffas olika spelare från landslagen och gå på föreläsningar. Vi kommer bland annat jobba med mediaträning, säger Axnér.

– Det är jättekul att ha tagit sig dit tack vare våra prestationer i EM. Vi ska bli coachade av många äldre spelare. Jag ser fram emot att träffa bra människor och lära känna andra spelare i vår ålder, berättar en förväntansfull Popaja.

Text & foto: Olof Thyrelius Ericson