Nyheter

U-landslag / 18 december 2019

Dennis Sandberg fortsätter som förbundskapten

Nu är det klart att Dennis Sandberg fortsätter som förbundskapten för det svenska U-landslag med herrar födda 2000 och 2001 även de avslutande två åren innan årskullen övergår till seniorverksamheten. 

Sedan våren 2016 har Dennis Sandberg och hans stab arbetat med det landslag som innehåller spelare födda de två första åren på 2000-talet.

Året efter, när de första landskamperna spelades, blev det guld i European Open och förra året vann laget guld i U18-EM i Kroatien. Vid U19-VM i somras, där 15 av 16 spelare från EM-guldlaget byts ut, blev det en elfte plats.

Till sommaren väntar U20-EM i Österrike och Italien och 2021 U21-VM i Grekland om laget kvalar in.

– Resultatmässigt har vi haft fina framgångar trots att vi spelat med ”nya” landslag vid två tillfällen. Det känns kul att jag och min ledarstab får fortsätta att jobba med den här fina årgången även de kommande två åren, säger Sandberg.

– Totalt sett har vi under de här åren sett över 200 spelare på riksläger regionläger och träningsdagar. Vi siktar på nya medaljer i både EM och VM där det går att bli uttagen och spela båda mästerskapen, till skillnad mot de första mästerskapen där vi varit tydliga med att ge olika spelare chansen.

I ledarstaben finns förutom Sandberg förbundstränarna Toni Johansson och Kalle Andersson, målvaktstränaren Patrik Karlsson, sjukgymnasterna Agneta Kjellby och Johanna Lindhult samt läkarna Arnar Sigurdsson och Walter Cifuentes.

Sandbergs första uppgift efter det nypåskrivna kontraktet var att ta ut 20 spelare till tre tränibngsdagar i Göteborg i januari. Här under finns dessa namn.

– Otroligt spännande spelare där många, trots den ringa åldern, har nyckelroller i sina lag i Handbollsligan. Det ska bli kul att se dem träna och spela tillsammans här, säger Sandberg.

TRÄNINGSDAGAR I GÖTEBORG, 17–19 JANUARI

Målvakter:
Fabian Norsten, IFK Skövde
Simon Möller, IK Sävehof
Kristian Zetterlund, Redbergslid IK

Vänstersex:
Kasper Larsson, Eskilstuna Guif
Sebastian Spante, IK Sävehof

Mittsex:
Adam Blanche, IK Sävehof
Alexander Regen, Alingsås HK
Jesper Jensen, IFK Skövde

Högersex:
Isak Persson, Lugi HF
Hampus Karlsson, Ystads IF

Nio meter:
Ludvig Hallbäck, Ystads IF
William Andersson Moberg, Alingsås HK
Victor Ljungquist, IFK Skövde
Eric Johansson, Eskilstuna Guif
Oskar Joelsson, OV Helsingborg
Casper Käll, Lugi HF
Marcus Norrbrink, Önnereds HK
Tim Hilding, HK Malmö
Theo Übelacker, Lugi HF
Emil Berlin, IK Sävehof

Text: Daniel Vandor
Foto: IHF