fbpx

Nyheter

U-landslag / 6 juli 2017

Final nästa för U17-landslaget

Sverige tar med sig sin läckra, ständigt utökade segerrad till guldmatchen i European Open.  Ett grattis var på plats till blågult efter Tjeckienmatchen som avslutade mellanrundan, låt vara att den redan säkrade finalplatsen dämpade intensiteten i torsdagens tillställning.
 

• • •

– Idag kom vi inte upp i nivå, det blev lite avslaget när vi visste att vi redan var klara, sade Dennis Sandberg med ett snabbt tillägg.

– Vi ledde hela matchen trots att Tjeckien kämpade bra och ville mycket.

Efter sex matcher och lika många segrar väntar alltså final i turneringen i Göteborg för Sverige. Hemmaplan blev ett lyckat koncept för det nya landslaget som dessutom funnit varandra på mindre än en vecka sedan lägerstarten i Alingsås.

– Med tanke på att det är första gången de drar på sig den gulblå tröjan och att det är nervösa unga pojkar gör de det väldigt bra.

Hur bra är prestationen hittills?

– Motståndet har inte varit bra i alla matcher, två gånger har det varit lite sådär från vår sida men stundom spelar vi också fantastiskt bra handboll, från en massa spelare med hög kvalitet som bidrar med olika typer av spel. Det lovar gott inför framtiden, sade Sandberg som för första gången fick anledning att konstatera en tajt matchbild.

– De skiljde bara två-tre bollar sista kvarten men vi är bättre.

Hur förbereder ni er inför finalen (fredag 21.00 i Scandinavium)?

– Vi gör precis som vanligt, går ut och joggar och äter frukost imorgon. Sen blir det teori igen och killarna börjar bli vana vid det med, att prata inför gruppen om sina erfarenheter.

Final blir det för övrigt på mer än ett sätt för spelargruppen. När samma åldersklass spelar Scand Iberico Tournament i höst kommer 16 nya namn att ta plats i landslaget.

– Det är något nytt för svensk handboll, fler ska få chansen upp i åldrarna och det passar fantastiskt bra med den här kullen där det finns så många bra spelare, sade Sandberg.

U18-EM nästa sommar är mästerskapet att se fram emot, då råder full konkurrens med European Open-spelarna tillbaka i urvalet igen. Återstår att se om de kan ta landslagsledigt som grundmurade vinnare i sin första turnering.

TJECKIEN–SVERIGE 26–29 (13–19)
Målskyttar, Tjeckien
: Tomas Piroch 8, David Lefan 5, Bohdan Mizera 3, Petr Sedlak 3, Nicolas Noworyta 2, Adam Ockvic 2, Jakub Flajsar, Mikulas Cejka,  Jakub Krusbersky alla 1
Sverige: Valter Chrintz 8, Ludvig Hallbäck 6, Adam Blanche 5, Hugo Svensson 4, Emil Berlin 3, Johan Palm, Tobias Svantesson,  Jakob Siemund alla 1.
Utvisningar, Tjeckien: 1 x 2 min. Sverige: 4 x 2 min.
Publik: 700 (Valhalla Sporthall, Göteborg).
EUROPEAN OPEN
Måndag 3 juli
(gruppspel):
Sverige – Färöarna 34-13
Slovakien – Estland 21-27
Estland – Sverige 13-33
Färöarna – Slovakien 14-24
Tisdag 4 juli (gruppspel)
Sverige – Slovakien 32-16
Färöarna – Estland 19-23
Onsdag 5 juli (mellanrunda)
Sverige – Israel 38-30
Tjeckien – Norge 23-30
Norge – Sverige 27-38
Israel – Tjeckien 39-32
Torsdag 6 juli (mellanrunda)
Tjeckien – Sverige 26-29
Norge – Israel 38-26
Fredag 7 juli (placeringsmatcher)
21.00 Österrike – Sverige (final)
Text: Fredrik Hasselgren