Nyheter

U-landslag / 17 oktober 2018

Häften debutanter när U16-damerna åker till Spanien

I somras spelade U16-landslaget sina åtta första landskamper i samband med European Open i Göteborg. 22–24 november är det dags för nästa turnering, Scandiberico Tournament i spanska Camargo och Patrik Svarvén kör med hälften nytt på varje position.

• • •

Fem segrar och tre förluster blev facitet för Patrik Svarvéns U16-landslag (födda 2002/03) i premiärturneringen. Åtta av spelarna som var med då är uttagna till turneringen i Bilbao i november och samtidigt får åtta nya spelare chansen.
– Det är ett medvetet val vi har gjort då vi vill ge så många spelare som möjligt chansen att få erfarenhet från landslagsspel, säger Svarvén, som totalt testat ett 70-tal olika spelare på olika riksläger.
– Mitt resonemang bygger på att om vi byter ut alla så tappar vi spelarnas erfarenhet och får börja om på nytt till kommande turnering, men genom att byta hälften kan de nya som kommer med få ta del av erfarenheten som spelarna från i somras har med sig. Alla som var med i somras var stabila och jag har försökt titta på att få ihop en bra helhet nu med såväl försvar som anfall och samtidigt testa olika typer av spelare.
Laget samlas i Malmö den 20 november och hinner träna ett eller två pass innan avresan till Camargo, utanför Bilbao, den 21 november. De tre nästföljande dagar väntar Spanien, Portugal och Norge, även om det inte är klart än i vilken ordning matcherna spelas.
– Vi mötte Norge i somras och vi var ganska jämna då även om vi föll med fyra bollar. Jag tror att vi fortsatt kommer att ligga jämnsides. Spanien var med i European Open också, även om vi inte mötte dem, och de har jag video på, men Portugal blir en ny bekantskap för oss, säger Svarvén som till tränarhjälp har Peter Johansson (HK Country) och Caroline Johansson (RP Linköping).
U16-TRUPPEN TILL SCANDIBERICO TOURNAMENT
Målvakter:

Hanna Popaja, HK Malmö/Dalhem, 7 U-landskamper/0 mål
Agnes Åseskog, IK Sävehof, debutant
Vänstersex: 
Elsa Åsberg, Haslum IL, 7/11
Sofia Karlsson, Skuru IK, debutant
Mittsex: 
Thea Blomst, IK Sävehof, 6/7
Isabelle Jidmar, Kungsängens SK, debutant
Högersex: 
Ida Sembe, IK Sävehof, 7/12
Linnea Pripp, Staffanstorps HK, debutant
Nio meter: 
Nina Koppang, IK Sävehof, 7/29
Charité Mumbongo, Kärra HF, 7/15
Hanna Wedenby, BK Heid, 7/11
Kaja Stojilkovic, Skuru IK, 5/7
Vanja Andersson, Kärra HF, debutant
Ella Forsberg, IFK Tumba, debutant
Elin Heikka, IK Sävehof, debutant
Agnes Lundin, Skånela IF, debutant
Text: Daniel Vandor
Foto: Christoffer Borg-Mattisson