Nyheter

Dam | U-landslag / 26 april 2018

Harris: "Vi har riktigt goda möjligheter"

När damernas U18-landslag spelar VM i Polen 7–19 augusti gör man det mot flera lag man aldrig mött innan, något som förbundskapten Niklas Harris tror är enbart positivt.

Chile, Kroatien, Ungern, Danmark och Egypten är lagen som U18-svenskarna får möta i VM:s grupp B i sommar. Förbundskapten Niklas Harris gillar läget.
– Det kommer bli utmaningar för oss, vi har bara mött ett av lagen tidigare och det är Danmark. Man har ofta rätt bra koll på de europeiska lagen men vi vet inte så mycket om varken Chile eller Egypten, så jag har svårt att uttala mig om hur bra dom är. Men jag vet att både Ungern och Danmark är bra lag och det är en fullt normal VM-lottning, varken bättre eller sämre än någon annan (skratt). Men vi har förberett oss bra och bland annat tränat mycket på utgrupperat försvar som såväl Chile och Egypten kan komma att spela.
De fyra första i gruppen går vidare och Niklas Harris tror definitivt Sverige kan vara ett av de lagen.
– I en normal tabell ska vi vara topp fyra, det är klart vi ska det. Men jag vill också vara ödmjuk gentemot lagen från Sydamerika och Afrika som kan komma med väldigt starka årgångar, vi vet inte det än.
Var i hierarkin tror du Kroatien landar?
– Ser man bara rent rankingmässigt kommer det vara vi, Ungern och Danmark i topp tre och de andra lagen under oss. Sedan beror inbördes placering på dagsform och annat och jag tycker i just nu är ett bättre lag än Kroatien. Det är ett lag vi ska ha bakom oss, men som sagt så vill jag vara försiktig i min bedömning av både Egypten och Chile.
Harris har en skön känsla inför mästerskapet, säger han till sist:
– Det känns jäkligt bra och man vill nästan att VM ska börja nu med en gång (skratt). Vi jobbar trots allt med utbildning fortfarande och att få möta fyra helt nya lag är fantastiskt. Det ger goda möjligheter till utveckling samt ett bra resultat, det är jag säker på.
VM-GRUPPERNA
Grupp A
Brasilien
Angola
Slovakien
Tyskland
Rumänien
Polen
Grupp B
Sverige
Chile
Kroatien
Ungern
Danmark
Egypten
Grupp C
Kina
Nederländerna
Argentina
Norge
Ryssland
Japan
Grupp D
Tunisien
Kazakstan
Montenegro
Sydkorea
Frankrike
Spanien
Text: Marcus Löfström
Foto: Bildbyrån