U-landslag / 7 augusti 2019

Klar seger för U19-herrarna mot Taiwan

Det svenska U19-landslaget på herrsidan hade inga bekymmer att hantera Taiwan i VM:s andra gruppspelsomgång. Efter 60 minuters spel skiljde det 30 mål mellan lagen och mästerskapets första poäng kom in på kontot.

• • •

Starten hade kunnat vara smidigare, för redan efter 30 sekunders spel drabbades Sverige av en utvisning på Adam Wennerholm. Taiwan gjorde mål på den medföljande straffen och ytterligare en som dömdes några minuter senare, men i övrigt hittade bollen inte in bakom Kristian Zetterlund i Sverige-målet på de inledande tio minuterna. Det krävdes ett lågt skott med skymd sikt för att överlista honom.
Offensivt var det Sebastian Spante som gav Sverige ledningen och sedan hamnade blågult aldrig i underläge igen. Kontringsmålen flödade och väl i uppställt spel var det ett högt stående och spretigt försvarsspel laget ställdes mot. Redan under matchens första 30 minuter hann Sverige med 22 avslut i mål. I kombination med nio insläppta var det ett tryggt övertag som Dennis Sandbergs landslag hade med sig in i halvtidsvilan.
– Det man tittar mest på i en sådan här match är attityden och hur vi går in till matchen. Spelarna visade att de är här för att delta och vi fick ut det vi ville, förklarade förbundskaptenen.
Den andra halvleken blev ännu målrikare. Där lyckades Sverige hitta nätet vid 26 tillfällen och till slut vann laget med 48–18. Som en följd var det flera spelare i laget som noterades flitigt i målprotokollet. Kvartetten Sebastian Spante, Isac Wallin, William Bengtsson och Marcus Norrbrink hamnade högst upp på listan med sju mål var. Norrbrink utsågs även till matchens bästa spelare kort efter slutsignalen.
– Vi mötte ett sämre motstånd än i går (tisdag) och det är lätt att det blir tveksamheter då, men vi höll det ganska bra. Oavsett resultat och motstånd tycker jag att killarna hade fokus i 60 minuter i dag.
Den inledande tiden i Nordmakedonien blev inte den bästa med tanke på materialet som försvunnit under resan ner. Tidigare på matchdagen var det dock på plats och laget kan återigen förbereda sig enligt planerna.
TAIWAN–SVERIGE 18–48 (9–22)
Taiwan: Chi-Hsuan Hsieh 6, Lin Shao Yan Yang 3, Wei Hsiang Tseng 3, His-Shing Ting 1, Feng Yuan Hsu 1, Yu-Chen Hsu 1, Yu-Che Tsai 1, Kai Hsiang Chang 1, Jiun Shiang Yang 1.