fbpx

Nyheter

U-landslag / 26 juli 2019

Oavgjort för U19-herrarna i SOC

Det svenska U19-landslaget på herrsidan förbereder sig inför VM i Nordmakedonien genom spel i Scandinavian Open Championship den här helgen. Motståndare i första matchen var hemmanationen Danmark och det blev oavgjort med 25–25 på resultattavlan efter 60 minuters spel.

• • •

Med flera landslagsdebutanter i truppen och inte full matchform efter ledigheten fick laget det tufft i matchinledningen och allt satt inte från start.
– Vi hade tur att vi hängde med. Det var nervositet och första matchen för det här gänget. Samtidigt har de knappt börjat träna igen efter uppehållet, så det var verkligen en träningsmatch första tjugo minuterna, konstaterade förbundskapten Dennis Sandberg.
Efter 30 minuters spel skiljde det endast ett mål mellan lagen och enligt Sandberg var det tacksamma siffror för Sverige.
– Det var mycket misstag, ingen energi och ingen fart. Håglöst från båda lagen kan man väl säga och vi hade lite tur som hängde med första tjugo. Vi fick lite kontringar som gjorde att vi sprang ikapp.
En bit in i andra halvlek kom den svenska kvitteringen till 18–18. Därefter lyckades laget dra ifrån med ett par-tre bollar och ett tag såg det ut att kunna bli seger. Danskarna kom dock tillbaka starkt i slutskedet. Med flera mål på raken var det istället deras tur att utjämna.
– Vi hade problem när vi var en man mer. Sedan finns det alltid nån situation som vi kanske skulle haft med oss, men vi var helt enkelt inte vassa i övertagsspelet där.
Ett skott i målramen från Danmark vid ställningen 25–25 gjorde att blågult skulle få en sista möjlighet att avgöra, men matchens avslutande anfall resulterade inte heller i något ytterligare mål och lagen fick nöja sig med att stå på lika många mål gjorda.
– Vi visade bättre energi och bättre försvar i andra, så det var ändå skönt att spela oavgjort. Vi mötte dem i EM-semi förra året och sedan dess har vi bytt ut vårt lag medan de har samma, så det är bra.
Som nämnts var det flera spelare som gjorde sina debuter i landslagströjan. Efter en nervös start blev det bättre och bättre, och på individnivå var det Victor Ljungqvist som utsågs till lagets bästa spelare.
– Ganska jämnt, skulle jag säga. Tim Hilding var bra, Victor Ljungkvist fick pris som bästa spelare och det skulle han ha tycker jag ändå och sedan har (William Andersson) Moberg kvaliteter emellanåt.
– Vi gjorde en bra sista halvlek. Det blev inte så avslaget i andra, vilket var skönt och där visade vi att vi är ett bra handbollslag, avslutade Sandberg
DANMARK–SVERIGE 25–25 (14–13)
Danmark:
Simon B. Pytlick 5, Lauritz Reinholdt Legàr 3, Jeppe M. Cieslak 3, Emil Jessen 3, Mads Emil Lenbroch 3, Steven P. Jacobsen 2, Oliver Juhl Refsgaard 2, Magnus Haugbro Jensen 1, Anton Krog Filtenborg 1, Mads Hoxer Hangaard 1, Sasser Sonn 1.
Sverige:
 Isac Wallin 5, Victor Ljungqvist 4, Marcus Norrbrink 4, William Andersson Moberg 3, Sebastian Spante 2, Tim Hilding 2, Adam Wennerholm 1, Johan Palm 1, Alexander Regen 1, Theo Übelacker 1, Albin Broman 1.
Utvisningar, Danmark: 4 x 2 min. Sverige: 2 x 2 min.
Publik: 176 (Arena Faelleden, Skanderborg).
SCANDINAVIAN OPEN CHAMPIONSHIP I SKANDERBORG
26 juli:
Danmark–Sverige 25–25
27 juli:
Sverige–Norge (13.00)
28 juli:
Sverige–Portugal (10.00)
 
Text: Erik Malmqvist