fbpx

Nyheter

U-landslag / 27 juli 2019

Seger i underkant för U19-herrarna

På lördagen fortsatte Scandinavian Open Championship (SOC) för det svenska U19-landslaget. Den här gången blev det vinst med 34–30 mot Norge och siffrorna kunde ha blivit ännu större.

• • •

Tätt matchande är vad som gäller i SOC. Efter det oavgjorda resultatet mot Danmark på fredagskvällen stod möte med Norge på programmet redan under den tidiga lördagseftermiddagen. Till skillnad från i den första matchen var det svenska laget med direkt från avkast och tog tag i spelet.
– Starten var mycket bättre i dag. Vi gjorde 4–1 eller 3–1 tidigt, så vi var med mycket bättre den här gången och hade en helt annan inställning, beskrev förbundskapten Dennis Sandberg matchens inledning.
När matchens första halva var avklarad visade resultattavlan i Arena Faelleden 18–14 till Sverige. Avståndet på fyra bollar skulle sedan stå sig även över den andra halvleken och det blev svensk seger med 34–30.
– I dag spelade vi bra under väldigt långa stunder. Emellanåt slappnade vi dock av och det blev jämnare än vad det egentligen skulle ha blivit. Hade vi hållit fokus så skulle vi ha vunnit med lite större siffror.
– Vi hade ett väldigt bra anfallsspel, men de är bra på att kontra. Det fick vi inte stopp på och har man då lite för mycket tekniska fel i perioder så kontrar de.
Som helhet är det här en grupp spelare som fungerar som bäst när den agerar som en enhet. Vissa enskilda spelare får sig ändå ett omnämnde av förbundskaptenen. För precis som mot Danmark var det Isac Wallins namn som skrevs in mest frekvent i målprotokollet. Totalt landade han på nio fullträffar denna gång.
– Isac Wallin gjorde nio och fick pris som matchens lirare. William Bengtsson fick göra debut i dag, han hade känning igår men gjorde nu fem mål och stod för en bra insats framåt. Albin Broman på högernio gjorde det bra och Tim Hilding var duktig i dag igen, berömde Sandberg.
– Vi är ett lag som gör det bra tillsammans och det är det som utmärker oss. En till som gjorde det bra var (Alexander) Regen på mittsex.
Att det även finns utvecklingspotential inför VM i augusti är något som Sandberg inte har några tvivel kring.
– Jag tror vi kommer bli bättre. Vi får prata igenom det lite, för vi hade för mycket tekniska fel och de fick kontra lite för lätt i dag.
– De här killarna har heller aldrig spelat ihop. Så det är klart som katten att det måste bli bättre, men Norge är ett bra lag som vi mötte nu och i går var det Danmark. Vi har ett helt nytt lag och framförallt försvarsmässigt är det svårt att spela ihop med nya spelare. Tajmingen satt dock bättre i dag och det ser bättre ut.
Möjlighet att slipa ytterligare på dessa områden finns på söndag förmiddag. Då går det svenska deltagandet i SOC vidare och avslutas i och med mötet med Portugal.
NORGE–SVERIGE 30–34 (14–18)
Norge:
 Simen Lyse 7, Kristian Hubert Larsen 5, Victor Petersen Nordberg 5, Tollef Oscar Lindqvist 3, Victor Sprus Helsinghof 3, Mads Falck Rekstad 2, Jonas Myreng Elverhöy 2, Ola Hoftun Lillelien 1, Magnus Langeland 1, William Gjermundnes 1.
Sverige: Isac Wallin 9, William Bengtsson 5, Tim Hilding 3, Theo Übelacker 3, Albin Broman 3, Sebastian Spante 2, Adam Wennerholm 2, Alexander Regen 2, Victor Ljungqvist 2, William Andersson Moberg 2, Isak Persson 1.
Utvisningar, Norge: 3 x 2 min. Sverige: 3 x 2 min.
Domare: Nicklas Pedersen & Nichlas Nygaard, Danmark.
Publik: 100 (Arena Faelleden, Skanderborg).
SCANDINAVIAN OPEN CHAMPIONSHIP I SKANDERBORG
26 juli:
Danmark–Sverige 25–25 Referat
27 juli:
Sverige–Norge 34–30
28 juli:
Sverige–Portugal (10.00)
Text: Erik Malmqvist