Nyheter

U-landslag / 7 juli 2017

Sverige vann European Open – klar finalseger mot Österrike

Sverige gjorde rent hus i hemmaturneringen. I finalen drog blågult nytta av både topp och bredd för att göra ett spelskickligt Österrike chanslöst till slut.
– Vi har lite fler spelare att gå runt på, maler ner dem, sade Dennis Sandberg.

• • •

Slutsiffrorna för Sveriges sjunde seger blev 34-22, återigen imponerande anfall men det genomgående starka försvaret blev minst lika avgörande till sist.
Simon Möller är också fantastisk i mål i första halvlek, sade förbundskaptenen som själv var en av dem som imponerades av slagkraften till det fläckfria resultatet.
– Jag hade kanske inte trott att vi skulle vinna finalen med tolv bollar, men jag var väl medveten om att vi är ett starkt och duktigt handbollslag, fortsatte Dennis Sandberg.
Vad lyckades ni med i finalen?
– Kanske inte skyttet, de spelade offensivt försvar så det var svårt utifrån. Men resten – genombrott, kontringar, kanterna och helhetsbilden var fantastisk.
– Vi har lite fler spelare att gå runt på. Deras förstasexa var samspelt, det märktes att de har haft flera dagar ihop och är vältrimmade. Men vi maler ner dem med en väldigt bra insats, fortsatte förbundskapten.
Några siffror stack ut i protokollet.
Åtta utvisningar i varje lag – var matchen så tuff?
– Nja, det var kanske lite väl låg nivå från domarna, Men det går åt båda håll och är bara att köpa.
Publiksiffran i Scandinavium uppgick till fina 4 560.
– Jätteroligt för killarna. Det är stort att få uppleva att spela inför så mycket folk, dessutom få förunnat, sade Sandberg och gjorde sig beredd på en segerfest med vissa ordningsamma inslag.
– Vi måste hem och samla ihop tvätten, packa ihop innan alla lämnar tidigt imorgon. Det blir nog inte så mycket firande, sade han.
Historien förtäljer inte om förbundskaptenen fick med sig spelarna i det obesegrade landslaget på ett så dämpat avsked efter turneringssegern.
ÖSTERRIKE–SVERIGE 22–34 (11–16)
Målskyttar, Österrike
: Lukas Hutecek 8, Elias Kropf 3, Tobias Auss 3, Oliver Nikic 2, Paul Pfeifer 2, Moritz Bachmann, Elias Kofler, Fabio Schuh, Emanuel Petrusic alla 1.
Sverige: Valter Chrintz 8, William Andersson Moberg 7, Ludvig Hallbäck 6, Tobias Svantesson 4, Jakob Siemund 2, Isak Persson 2, Miguell Mbumba, Emil Berlin, Adam Blanche, Kasper Larsson, Oskar Joelsson alla 1.
Utvisningar, Österrike: 8 x 2 min & 1 rött kort. Sverige: 8 x 2 min.
Publik: 4 560 (Scandinavium, Göteborg).
EUROPEAN OPEN
Måndag 3 juli (gruppspel):
Sverige–Färöarna 34–13
Slovakien–Estland 21–27
Estland–Sverige 13–33
Färöarna–Slovakien 14–24
Tisdag 4 juli (gruppspel)
Sverige–Slovakien 32–16
Färöarna–Estland 19–23
Onsdag 5 juli (mellanrunda)
Sverige–Israel 38–30
Tjeckien–Norge 23–30
Norge–Sverige 27–38
Israel– Tjeckien 39–32
Torsdag 6 juli (mellanrunda)
Tjeckien–Sverige 26–29
Norge–Israel 38–26
Fredag 7 juli (placeringsmatcher)
Österrike–Sverige 22–34
Text: Fredrik Hasselgren