fbpx

Nyheter

U-landslag / 23 november 2018

U16-förlust mot Norge

Det svenska U16-laget lyckades inte följa upp gårdagens seger mot Spanien med en ny vinst i Scandiberico Tournament. Fredagens match mot Norge slutade i en tung förlust med siffrorna 31–21 (19–12).
– De hade ett mycket bättre samarbete än oss idag, kommenterade förbundskaptenen Patrik Svarvén.

• • •

Inledningen på matchen kantades av enkla misstag och slarv från svenskt håll. Norges offensiva försvarsspel straffade svenskorna som snabbt hamnade i underläge.
– Vi tappade bollar och gjorde tekniska fel vilket de utnyttjade. Efter en kvart låg vi under med sju bollar, berättade förbundskapten Patrik Svarvén.
– Efter det får vi stopp på deras anfallsspel och hanterar spelet lite bättre. Sedan spelar vi jämnt med dem i resten av matchen. Tyvärr räckte inte det till någon seger, fortsätter Svarvén.
I den andra halvleken lyckades inte Sverige ta igen Norges ledning och minska gapet. Norskornas starka kollektiv visade sig vara ett nummer för stort för att Sverige skulle kunna skapa någon spänning i matchen.
– Individuellt har vi många bra prestationer idag men som lag lyckas vi inte samarbeta särskilt väl. De låste upp vårt försvar med ett välsmort anfallsspel medan vår offensiv inte klarade av att hantera deras försvar där de täckte upp för varandra och låg tajt på oss, berättade en smått besviken Patrik Svarvén.
– Resultatmässigt går det inte att vara nöjd med dagens match. Men den andra halvleken tycker jag åtminstone vi kan ta med oss till matchen mot Portugal imorgon.
Slutresultatet skrevs till 31–23 (19–12). Bästa målskytt i det svenska laget blev Kaja Stojilkovic med fem mål framåt. Nu återstår det bara en match till i vänskapsturneringen Scandiberico Tournament som utspelar sig i spanska Camargo. Imorgon klockan 18 ställs Sverige mot Portugal.
– Det gäller att vi kommer upp i energinivå och hittar tillbaks till det flytet vi hade mot Spanien, avslutade Svarvén.
NORGE-SVERIGE 31–23 (19–12)
Sverige: Kaja Stojilkovic 5, Nina Koppang 4, Elsa Åsberg 3, Hanna Wedenby 3, Charité Mumbongo 3, Agnes Lundin 2, Ida Sembe 2, Ella Fosberg.
Utvisningar, Norge: 3 x 2 min. Sverige: 3 x 2 min.
SCANDIBERICO TOURNAMENT
22 november:
Portugal–Norge 21–29
Spanien–Sverige 16–24
23 november:
Norge–Sverige 31–23
Spanien–Portugal 19–26
24 november:
Sverige–Portugal (18.00)
Spanien–Norge (20.00)
Text: Olof Thyrelius Ericson