Dam-VM 2023

Den 30 november–17 december 2023 spelas VM i handboll i Danmark, Norge och Sverige. Ett mästerskap på hemmaplan skapar magiska och oförglömliga ögonblick både för spelarna och för publiken. Säkra din plats på läktaren och upplev handboll i världsklass.

Sverige spelar gruppspel och huvudrunda i Scandinavium, Göteborg och ett gruppspel spelas i Helsingborg. Finalen avgörs i danska Herning.

Göteborg, Scandinavium, Grupp A (Sverige) + huvudrunda grupp 1
Helsingborg, Helsingborg Arena, Grupp B

Herning, Jyske Bank Boxen, Grupp C (Danmark) + Grupp G + huvudrunda grupp 2 och grupp 4 + kvartsfinal 1 och 2 + finalrunda
Fredrikshamn, Arena Nord, Grupp D + Grupp H + President’s Cup
Stavanger, Stavanger Idrettshall, Grupp E (Norge) + Grupp F
Trondheim, Trondheim Spektrum, Huvudrunda grupp 3 + Kvartsfinal 3 och 4

Mer info kommer!

Handbolls-VM 2023 arbetar med hållbarhet inom fyra områden: Ekologisk, Social, Ekonomisk och Ledarskap. Minskat matsvinn, återbruk av material, rörelseglädje via Hand the Ball och Lilla VM, en sund ekonomi för fortsatt satsning på ungdomshandboll samt utbilda nya ledare i handbollen är några av aktiviteterna. Vi arbetar på central nivå, i våra fem värdstäder, via VM:s partners och hoppas nu att även publik och fans vill hjälpa till – bland annat genom att använda kollektivtrafiken till och från matcherna samt äta och dricka mer hållbart. Hållbarhetsarbetet i VM 2023 herrar kommer att fortsätta med sikte på i första hand VM 2023 damer i Sverige, Danmark och Norge. Vi hoppas med vårt hållbarhetsarbete att kunna inspirera kommande arrangörer av internationella idrottsevenemang – såväl svenska som utländska.