fbpx

Herr-VM 2023

VM avgörs 11-29 januari 2023. I Sverige genomförs gruppspel i Göteborg, Jönköping, Kristianstad och Malmö samt mellanrundor i Göteborg och Malmö. Finalen spelas på Tele2 Arena i Stockholm inför 22 000 handbollsfans samt miljontals TV-tittare världen över.

Den 2 juli lottades grupperna och här är samtliga grupper som spelas i Sverige:

Grupp C, Göteborg – Sverige, Brasilien, Kap Verde, Uruguay

Grupp D, Kristianstad – Island, Portugal, Ungern, Sydkorea

Grupp G, Jönköping – Egypten, Kroatien, Marocko, USA

Grupp H, Malmö – Danmark, Belgien, Bahrain, Tunisien

Säkra din plats redan nu och upplev handboll i världsklass! Köp din biljett på www.handball23.com

 


Upplev magin inifrån – bli volontär på VM 2023!

Älskar du handboll? Brinner du för evenemang? Vill du skapa ett minne för livet? Då ska du bli volontär på VM 2023. Ett mästerskap på hemmaplan skapar oförglömliga ögonblick för alla inblandade. Du är viktig!

Den officiella anmälan har öppnat! Anmäl dig här

Volontärer behövs inom nedan områden:
Ackreditering – Se till alla som har en uppgift på arenan får en ackreditering som berättigar tillträde till specifika områden på arenan.
Hospitality – Ge högklassig service till särskilt inbjudna gäster inom hospitality. Du behärskar engelska bra.
Hotell – Vara organisationens kontaktperson på de hotell som spelare och delegater bor på under mästerskapet.
Logistik – Säkerställa att rätt saker finns på rätt plats vid rätt tidpunkt. Du är behjälplig vid riggning och avetablering av mästerskapet.
Media – Under turneringen finnas till hands och ge service till journalister och fotografer. Du behärskar engelska bra.
Säkerhet – Bistå till att vi får ett tryggt och säkert mästerskap.
Transport – Transportera gäster inom mästerskapet. Du har körkort, god lokalkännedom och du behärskar engelska bra. Övriga språk är meriterande.
Tävling – Vara behjälplig med diverse uppdrag i samband med träningstillfällen och på matchdagar.
Volontärsservice – Se till att alla volontärer mår bra och trivs på plats i volontärcentret – hjärtat i volontärverksamheten under turneringen.

Förutsättningar för att ansöka som volontär:

  • Ålder, 16 år
  • Covid, minst dubbelvaccinerad och giltigt vaccinationsbevis
  • Kunna uppvisa utdrag ur belastningsregister på begäran https://polisen.se/tjanster-tillstand/belastningsregistret/ovrigt-arbete-och-kontakt-med-barn/
  • Alla är välkomna att ansöka om att bli volontärer. För personer som inte är bosatta i den aktuella värdstaden ansvarar och bekostar den enskilda individen själv för resa till och från värdstaden samt för uppehälle under vistelsen.

Har du frågor kring ovan kontakta volunteers.se@handball2023.com

DT-04
VM23_Stena_250x250

Handbolls-VM 2023 arbetar med hållbarhet inom fyra områden: Ekologisk, Social, Ekonomisk och Ledarskap. Minskat matsvinn, återbruk av material, rörelseglädje via Hand the Ball och Lilla VM, en sund ekonomi för fortsatt satsning på ungdomshandboll samt utbilda nya ledare i handbollen är några av aktiviteterna. Vi arbetar på central nivå, i våra fem värdstäder, via VM:s partners och hoppas nu att även publik och fans vill hjälpa till – bland annat genom att använda kollektivtrafiken till och från matcherna samt äta och dricka mer hållbart. Hållbarhetsarbetet i VM 2023 herrar kommer att fortsätta med sikte på i första hand VM 2023 damer i Sverige, Danmark och Norge. Vi hoppas med vårt hållbarhetsarbete att kunna inspirera kommande arrangörer av internationella idrottsevenemang – såväl svenska som utländska.


Handlingsplan VM 2023 för rapportering vid förekomst av kränkningar, trakasserier eller andra osunda beteenden